© StichtingFDV

Tel:0519-561926

Mob:06-10519939

Stichting Friese Draaiorgelvrienden

Voor al uw feesten en partijen hebben wij een passend draaiorgel beschikbaar. Draaiorgel "De Granaet" is een orgel dat speelt op het bekende 72 toets systeem Carl Frei. Het orgel beschikt over een ruim repertoire. Het exacte bouwjaar van dit orgel is niet bekend, de schattingen liggen rond 1925.

Nieuwste aanwinst van de Stichting is het draaiorgel “Staccato”; dit is een handdraaiorgel dat ook zeer geschikt is voor optredens binnen. Het orgel beschikt over een zeer uitgebreid repertoire van ongeveer 2000 nummers, variërend van klassiek tot pop. Als extra heeft het orgel een xylofoon, die in- en uitgeschakeld kan worden. Het orgel wordt gepresenteerd samen met de steyrische harmonica, die zowel solo als in combinatie met het orgel gespeeld kan worden.

De “Staccato” heeft een grote onderhoudsbeurt gehad en is ongeveer 35 jaar oud.

Met vriendelijke groeten,namens Stichting FDV :

Cor Anjema

Staccato